Traplopen, golven en schaatsen met een Flexiwalker beenprothese

Om te laten zien hoe de Flexiwalker prothesevoet zich in de praktijk gedraagt is gekozen voor een uitdagende demo: het op- en aflopen van een stijle trap aan een van de werfen in Utrecht. De persoon op de demo-film heeft een onderbeenprothese vanaf slechts 10 cm onder de knie!

Hoewel het voor mensen met een beenamputatie niet meteen makkelijk is om trap te lopen, kun je ook na een onder beenamputatie moeiteloos en veilig de trap op en af. Dat is in ieder geval mogelijk als de beenprothese voorzien is van een Flexiwalker prothesevoet! De krachten worden door de voet opgevangen, en niet doorgegeven naar de rest van het lichaam.

Het dagelijks functioneren kan met de juiste beenprothese een heel stuk aangenamer worden. Wellicht is het niet meer nodig om gelijkvloers te gaan wonen, of een traplift aan te schaffen. Uiteraard hangt alles samen met de algehele conditie van de persoon. Het lopen met een beenprothese voorzien van een Flexiwalker prothesevoet gaat makkelijker en kost minder energie. Gevolg is dat de conditie omhoog gaat doordat je meer gaat bewegen. Meer en makkelijker bewegen is goed voor de gezondheid en vergroot de kwaliteit van het leven dat is aangetast na een beenamputatie.
Note: Gebruik zelf wel altijd de leuning, dat is wel zo veilig.

De volgende beelden laten zien dat het zelfs mogelijk is om op heuvelachtig terrein te lopen. Behalve de vele op- en afritten bij winkels en bruggen is deze eigenschap ook handig op de golfbaan:

Daarnaast kwam de vraag op of het mogelijk is om met een Flexiwalker te schaatsen. De voet biedt vanwege de vaste kern een hoge stabiliteit. Hierdoor is het zelfs mogelijk om balans te vinden op een smal ijzer!