Eigenschappen van de Flexiwalker prothesevoet.

Het unieke ontwerp van de Flexiwalker prothesevoet levert voor de gebruiker de volgende verbeteringen op:

  • Het hielcontact wordt door de progressieve demping soepeler, wat de rest van het lichaam ontlast (stomp, bekken en rug). Dit levert minder snel overbelasting op van de ‘goede’ zijde van het lichaam.
  • De energie die vrijkomt bij het neerzetten van de voet wordt opgeslagen. Deze wordt pas teruggeven tijdens het afzetten van de voet. Hiermee is de Flexiwalker voetprothese uniek in zijn soort. Het looppatroon wordt gelijkmatiger. Dit vergroot het loopcomfort, zodat de gebruiker langer en zorgelozer kan lopen. De overgebleven spiergroep van het geamputeerde been wordt beter benut, zodat deze zal aansterken en de contrôle over het prothesebeen toe zal nemen.
  • Doordat de prothesevoet is uitgerust met een beweegbare enkel, is het makkelijker om een helling op en af te lopen. Bij gebruikers van ieder bewegingsniveau zal de actieradius toenemen. Ook traplopen gaat soepeler.
  • In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, geeft een vaste prothesevoet veel ongewenste krachten door aan de knie/stomp. Door zijn unieke ontwerp is de prothesevoet stabiel tijdens het staan, en flexibel tijdens het lopen.
  • De Flexiwalker is een volledig mechanische voet, en wordt niet aangedreven door een microprocessor of andere elektronica.

De Flexiwalker prothesevoet kan door deze voordelen de kwaliteit van het leven aanzienlijk vergroten.
Neem contact met ons op voor meer vrijblijvende informatie, of overige vragen.
Uiteraard geeft een demonstratie het snelste inzicht in de voordelen.
Maak kennis met deze nieuwe generatie prothesevoet!
De voet is geschikt voor gebruikers van een onderbeenprothese, en kan ook succesvol worden toegepast bij een knie-ex amputatie. De prothesevoet kan één maand vrijblijvend getest worden. De gebruiker moet zelf de meerwaarde ervaren.  Als de gebruiker daarna overstapt op een Flexiwalker geldt een garantie van 3 jaar. De minimale inbouwhoogte bedraagt 17,5 cm. (onderkant hak- pyramide aansluiting)